Dünya Yozgatlılar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Yozgatlı
Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Koç, gönüllülük esasına göre dernek faaliyetleri yürütmenin zor olduğunu söyledi. DUYKON olarak inançla hareket ettiklerini dile getiren Koç, federasyon süreçlerini şöyle anlattı; “Bu kolay olmadı. Dünya Yozgatlılar Federasyonu, ondan önceki Ankara’da biz önce alanımızda federasyonlaştık. Avrupa yasaları ile birlikte gündeme gelen ve kabul edilen bir derneklerinde federasyonlaşabilir yasa çıktıktan sonra dedik ki derneklerimizi bir araya getirelim. 3 yıl mücadele verdik. İnsanlarımızı motive etmek, anlatmak, amaçlarını anlatmak, bunun getirisi nedir, insanlarımıza, Yozgat’a ve ülkemize katkısı nedir. Bunların üzerinde 3 yıl çalıştık. Daha sonra Ankara’da Yozgatlılar federasyonunu kurduk. Ve Türkiye’de ilk yine Yozgatlılar imzasını attı. Bizden sonra Ankara’da 36 tane il bazında federasyonlar oldu. Daha sonra dedik ki biz genişletelim. İstanbul’daki arkadaşlarla görüşelim. Federasyonumuzla tanışalım. Bursa, Kayseri’deki ve Türkiye’deki faaliyet gösteren Yozgatlı federasyonlarla bir araya gelelim dedik. Bunu da 2018 yılında gerçekleştirdik. Bu gerçekleşmenin neticesinde de Avrupa’ya açılalım dedik. Çünkü ancak bizim dertlerimizi bizler kendilerimiz biliriz. Biz bizim derdimizden anlarız. Bizim insanlarımızın sıkıntıları nedir, ihtiyaçları, ülkeye katkısı nedir bunları hep birlikte o havuzda biriktirerek o fikirleri Yozgat’ımıza ve ülkemize yansıtalım dedik. Bugün Dünya Yozgatlılar Konfederasyonu kuruldu.”
TÜZEL KİŞİLİK KAZANDI
Koç, çalışmalarını hummalı bir şekilde devam ettirdiklerini söyledi. Federasyonlarının tüzel kişilik kazandığını dile getiren Koç, “İstişare yaparak birbirimizden görüş ve fikirlerini alarak ortaya projeler çıkarmamız lazım. Yapacağımız projelerin bir ayağı Yozgat olacak bir ayağı Avrupa’daki insanlarımızın dertleri ile nasıl dertlenebiliriz, onların ihtiyaçlarına nasıl karşılık verebiliriz, üçüncü ayağı en önemli ayağı da Türkiye Cumhuriyeti’nde bizim dünya Yozgatlılar Konfederasyonu olarak katkımız ne olur. Bunları nasıl sağlayabiliriz. Bugün bunları yaşıyor ve görüyoruz” dedi.
BİRLİK MESAJI VERDİ
“Bizim bundan sonraki yapacaklarımız nelerdir çok iyi düşünmemiz lazım. Birbirimize sıkı sıkıya bağlı olmamız lazım. Birlik ve beraberlik içerisinde olmamız lazım” diyen Koç, “Biz Türkiye’de Katma değeri nasıl artırabiliriz, katkımızı nasıl artırabiliriz. Sanayileşmede, eğitimde hem de kalkınmasında bizim Yurt dışındaki kazanımlarımızı, edinimlerimizi Türkiye’ye nasıl getirebiliriz. Gençlerimize neler yapabiliriz. Yozgat’a bir yatırım yapabiliriz. Bununla ilgili 3 tane ayak vardır. Bürokrasi, siyasi ve bizim gibi
STK’ların yatırımcıları teşvik edip Türkiye’ye gelmesidir. Bir taraftan bürokratik işlere katkı sağlamak, bir taraftan da aşamadığımız bürokratik işlemleri de siyasi olarak aşarak ve onlara teklifleri götürerek bu Yozgat’taki yatırımlara en büyük katkıyı sağlayacağımızdan ben çok ümitliyim” şeklinde konuştu.
GÜÇ BİRLİĞİ OLUŞACAK
DUYKON’un öncelikle kurumsallaşması gerektiğine değinen Koç, “Kendisini aşmalı. Kurumsallaşması neticesinde inanıyorum ki bu kurumsallık bizi daha da fazla birlik ve beraberlik içerisine sağlayacak ve güç birliği oluşturulacak. Bir elin nesi var iki elin sesi var. Siz güç alabilmeniz için bu insanlarla bir araya gelmesinden güç alacaksınız. Biz sizlerden güç alacağız. Sizlerde bizlerden güç alarak daha da bunu üst seviyelere taşıyacağız. Bizden sonraki genç nesillere de biz bunu aktarmak zorundayız. Bunu artık bizim kendimize görev olarak addediyoruz. Bu bizim görevimiz. Bugün biz bunu kurduk, yaşattık ve yarında bizden sonraki nesillere aktaracağız. Hem kültürümüz, hem adetimizi, örfümüzü o genç nesillere bu birlik ve beraberlik içerisinde olan DUYKON çatısı altında bunu da sağlayacağız” ifadelerine yer verdi.
162Sen, Gülümser Gürsu, Yılmaz Uyar ve 159 diğer kişi
8 Yorum
9 Paylaşım
Beğen
Yorum Yap
Paylaş